Hvem kan være en pinup?

Det er sikkert mange kvinner som ser fine bilder av pinups og som tenker at de aldri kunne gjort det samme.

Vel, det er helt feil! ALLE, og da mener jeg ALLE kan være en pinup. Om du så lever livsstilen fullt ut, innimellom eller bare foran kamera en gang i skuddåret. Det fins ingen krav egentlig, alle «har lov» til å gå til en fotograf for å ta fine bilder. Det handler mest om å faktisk tørre å ta steget og tro på seg selv nok til å våge. Og tro meg; kan jeg så kan du! Jeg som alltid har hatt sosial fobi og angst har klart å overkomme skrekken og faktisk blitt noenlunde komfortabel foran kamera. Jeg er fortsatt ikke heeelt avslappet, og føler meg utilpass på shoot men etter å ha gjort det om og om igjen så blir det mer gøy og mindre skummelt.

Og det spiller aboslutt ingen rolle hvilken kropp man har! Det er det siste du skal bekymre deg over.

Du er mer enn bra nok akkurat som du er! Klart man blir fryktelig selvbevisst der foran kamera, men det er det bare du som vet. Vi andre ser ikke hva du ser, vi vet ikke akkurat hvordan du føler deg og fotografen har sannsynligvis sett det meste så han eller hun har ingen problemer med hvordan du ser ut. Det viktigste er å komme over den skrekken man har, for det er den som holder en tilbake. Så fort den slipper taket slapper man mer av og alt går så mye lettere. Lurer du på hvordan man skal posere, så kan du lese dette innlegget for tips. Dette innlegget er mer en pep-talk for å si at ja, DU kan og ja, DU kommer til å se helt fantastisk ut!

Noen kanskje tror at vi mener pinup kun er for de innvidde, men det stemmer overhodet ikke.ainup-cherry

Nettverket ble grunnlagt for å skape et kontaktpunkt for de av oss som har denne interessen for pinup-kulturen, for det er ikke alle som bor i Oslo der «alt» skjer og det fins både butikker og utesteder/restauranter, og ikke minst konserter som interesserer oss. Det er lett å føle seg fremmed på en mindre plass, og være redd for å stikke seg ut med den stilen man har. Derfor er det fint å kunne ha et sted, om enn bare på internett, hvor man kan dele ting fra hverdagen, søke hjelp og støtte og bare være seg selv uten å bli dømt. Nettverket skal ikke bare være et kontaktpunkt innad, men også ha et budskap utad. For å bli medlem så må man ikke alltid se fantastisk ut, alltid gå med utsvingt kjole og kjøre en skinnende amerikaner. Nettverket bygger på den amerikanske pinup-ånden (for pinup er jo unektelig et amerikansk fenomen), hvor det har gått fra å være bilder av Hollywood-kjendiser og lettkledde jenter til i dag å være et tankesett like mye som livs- eller klesstil. Pinup handler om å være en forkjemper for kroppspositivisme, det å løfte sine medsøstre (om de er pinup eller ikke) fram og ikke mobbe andre på noe vis. Vi kaller det å være en rollemodell, og det krever ingenting annet enn at man ikke ler av andre fordi de er feite, eller kler seg på en måte en selv ikke liker. Man trenger ikke stå på barrikadene og være en veldig offentlig person. Det handler om tankesett, som tidligere nevnt. Vi skal også jobbe for en god sak, bruke den oppmerksomheten vi evt skulle få til å gjøre godt for andre. Pay it forward, som de sier i Amerika:-)

Så ja, mener du at mobbing ikke er ok, at ingen skal hetses for sitt utseende på noe vis, alle skal få være seg selv og at komplimenter er både hyggelig å få og gi så har du jo en indre pinup i deg som venter på å få komme ut;-)

Vi hyller kvinner i alle former og fasonger og farger og legninger og you name it, vi gjør det bare i kledd fine kjoler og rød leppestift!

Og i nettverket, som ellers i livet, så har vi individer som lever livsstilen fullt ut, noen som gjør det i blant og noen som enda bare er nysgjerrige (du vet, de som trenger litt støtte og oppmuntring for å våge å leve ut stilen). Og vi fins i nesten alle aldre, mange ulike kroppsfasonger og alle er vi ulike på hver vår måte. Så ikke la glamorøse, perfekte bilder på internett lure deg til å tro at dette ikke er for deg. Husk at verden vil bedras, og sosiale medier er full av «uekte» bilder ment til å fremstille noe eller noen som det ikke er. Ingen sitter hver dag og nipper til dyre, fine drinker mens de ser helt perfekte ut, selv om det ofte fremstilles slik. Og ingen er så perfekte som de er på bilder!

… Og en liten «hemmelighet»: de aller fleste som driver med pinup gjør det nettopp fordi det er et felleskap hvor de blir akseptert for den de er. Mange har opplevd mobbing, slitt psykisk eller gått igjennom tøffe tider i livet på en eller annen måte, og pinup er stedet hvor de har funnet støtte, hjelp og knyttet vennskap med andre som også har sin historie. Her kan vi dele alt, og ingen dømmer. Derfor er dette miljøet preget av godt samhold og en styrke man kanskje har vanskelig for å finne i en travel hverdag.

Så du er IKKE alene om å føle deg feit, stygg, udugelig, dum eller som en taper – det gjør vi også innimellom! Da er det ekstra fint å ha et nettverk man kan lette hjertet til og få beskjed om at nei, det er ikke sant det den indre stemmen sier – du er flott og vi liker deg akkurat du er! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s