Om Pinup Norway

Hva er Pinup Norway?

Pinup Norway skal være et nettverk for alle i Norge som ønsker å knytte kontakter innenfor pinup-miljøet.

Pinup Norway skal:
– være et samlingspunkt for alle som ønsker å drive med pinup (pinup-modeller, make-up artister, fotografer etc) i Norge.
– være ambassadør for pinup-kunsten og dens særpreg
– vise at kvinner i alle former og fasonger kan være en modell, at det er en styrke i å vise sin kvinnelighet og femininitet.

Pinup Norway er åpent for alle over 18 år som ønsker å være involvert med pinup.

Les om styret her.

Så med andre ord, man trenger ikke være en ren pinup-modell for å være en del av Pinup Norway. Du trenger ikke være modell heller, men kanskje du har lyst til å prøve deg som pinup og kunne tenke deg å være en del av et nettverk av jenter som også prøver seg frem på hobbybasis? Er du en fotograf som enten vil utvide portefolien eller som allerede har erfaring med pinupfotografering så er du velkommen. Kanskje du er stylist/make-up artist som vil knytte kontakter også? Skriver du blogg om din 30/40/50-tallsinteresse hva gjelder klær, biler, møbler så linker vi gjerne til din blogg, evt gjør et lite innlegg her eller på FB. Vintage/repro-butikker er også spennende å få en oversikt på i dette langstrakte land. Ikke la ordet «pinup» i navnet avskrekke, her er plass til mange!

Hva er egentlig pinup?

Ordet «pinup» kommer av at man før i tiden (og også i dag) festet fotografier, tegninger eller malerier på veggen av vakre piker som kunne være lettkledd eller til og med naken. Pinupbilder viser gjerne en modell som poserer i kokette, feminine positurer og de typiske bildene man tenker på stammer gjerne fra 40- og 50-tallet. Mange av bildene er ment å være lett erotiske mens andre igjen har humoristiske innslag. Mer info om historien bak pinup kan du lese her: http://no.wikipedia.org/wiki/Pinup

I dag har pinup tatt et steg videre selv om bildene er inspirert av de fra 40- og 50-tallet. I dag handler pinup om mye mer enn å se søt ut på bilde, det handler om å være trygg på den kroppen man har og vise det gjennom pinup. Det fins ingen krav om at man må være i en viss høyde, veie så og så mye eller krav på alder. Kvinner er vakre som de er og det ikke feil å vise sin styrke gjennom å fremheve de formene man har, å tørre å være feminin og det å bare gå nedover gata i hæler som sier «klikk-klakk» og får hoftene til å svinge.

Pinup er noe man driver med fordi det er en lidenskap. Det er også en plattform for å promotere sine verdier og gjerne veldedigheter man brenner for. Det handler mye om å gi tilbake til samfunnet og være en støtte for andre.

Les mer om medlemsskap her.

ainup-cherryLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s