Cristy Caprice

Strikk

Cristy Caprice
Jeg er gift med verdens herligste mann, og sammen har vi to barn, og er bosatt i Oslo. Som person er jeg en litt fargerik nerd – jeg elsker informasjon, og ikke minst liker jeg å regne. Derfor holder jeg på med min andre utdannelse – i 2020 vil jeg være ferdig regnskapsfører. Fra før har jeg Bachelor i drama- og teaterkommunikasjon. Jeg er veldig kreativ, og strikker, syr, baker, snekrer, bygger osv – jeg skaper det jeg vil ha om jeg ikke kan få tak i det enkelt eller rimelig. Når jeg ikke regner eller er kreativ, holder jeg på i time på time i hagen min. Hagestell er terapien min. Det gir ro i sjela – og ikke minst; deilige grønnsaker til matbordet.kirsebærskjørt og rødbluse2

I 2011 prøvde jeg min første retrokjole i 50-talls stil – som min søster lånte meg, og jeg oppdaget hvor utrolig flatterende denne stilen var for min kropp. I 2012 sydde jeg min egen kjole i samme stil til et 50-talls bryllup jeg skulle i, men det var først våren 2015 jeg tok skrittet helt ut og gikk helt inn for denne stilen. Jeg lager fremdeles en del av plaggene mine selv – hva er mer retro enn selvlagde plagg?

Jeg har startet en blogg – Cristycaprice.worpress.com – en rosablogg om Pin Up mote, økonomi og politikk og sånt.

Hva er Pinup for deg? Har du et budskap du ønsker å formidle?

For meg er Pin Up retrokjærlighet blandet med kvinnelig styrke og frigjøring. Det er et bilde på at kvinner kan være hva de vil, og at man kan ha både “killer body and brain”. I tillegg er det en fremheving av at alle kvinner er vakre, uansett hvilken kroppsform, hårfarge eller kroppskunst de har (eller ikke har).

Når jeg tar på meg retro-klær, tar på meg den røde leppestiften, vinger eyelineren og krøller håret mitt – ja da føler jeg meg “like a million dollars”. Jeg har smal midje og store hofter, i tillegg til en lang rygg, og har slitt med å klær som er flatterende for meg. Pin up moten var en åpenbaring – og for første gang føler jeg meg virkelig vakker og velkledd. Pin up har derfor vært en åpenbring. Det er som “Å komme hjem” klesmessig, for å kalle det det. Og jeg elsker hvordan pin up-miljøet på instagram heier hverandre frem, og støtter hverandre.

Kirsebærskjørt og rød bluse 3
Hvis jeg har et budskap med Pin Upen min, så er det det at kvinner kan være både smarte og vakre – og at alle kvinner (og menn) skal aksepteres for dem de er.

Hvorfor vil du være en del av Retro Pinup Norway?

Jeg ønsker å være med i et nettverk med likesinnede – Kvinner (og menn) som elsker retromote, som støtter hverandre og som hjelper hverandre å skinne

Cristy Caprice
Følg Cristy på Instagram: @cristycaprice