Bubblegumvixen

12499539_10154206965121091_1824641878_o

Bubblegumvixen

Hvem er jeg?
Maria, 28 år gammel.
Bor sammen med kjæresten min og datteren min litt nord for Oslo.
Jeg utdanner meg innen barn og ungdom nå og jobber innen barnehageyrket.
Jeg har mange interesser og det finnes mange kvinnesaker som jeg personlig brenner for.
Jeg gikk på frisørskole da jeg var 18 år, jobbet senere med å selge festtøy en periode, har gått kurs innen moter og styling og har generell stor personlig interesse for klær, hår og stil.

Jeg ser det som en kunstform til å uttrykke visuelt hvem man er på innsiden og hva man brenner for, og retroverden er full av muligheter til å vise hvor leken,kreativ og fargerik man er.

Jeg samlet i lang tid på vintage og retro klær fra 30-70 tallet, men følte aldri selvtilliten strakk til å ta det på og vise ordentlig hvem jeg er, til jeg en dag i 2015 snublet over pinup tutorials og bilder av kvinner som var så fulle av selvfølelse at det smittet umiddelbart over på meg, og jeg falt helt pladask for denne kulturen. Og håper at jeg kan smitte energien videre.

Jeg kaller meg selv Bubblegumvixen, som jeg syns er passende. Søtt og tøft.

Jeg har til tider vært forsiktig av meg, men har også en side som er en tøff vixen og tror alle kvinner har en slik side;)
Det er den siden jeg ønsker å få mere frem ved hjelp av retro og pinup moten.

Hva betyr pinup for meg?

Samhold,positiv feminisme,aksept, body confidence,glede og likeverd.

De store ikonene som er relevante innen pinup moten var kvinner som brøt vegger, grenser og var proppfulle av feminin styrke og feminin energi. De skilte seg gjerne ut og gjorde noe nytt. De satte en god standard for selvfølelse. I dag går mye innen mote utpå å finne det man vil fikse, men pinup moten går utpå å finne det beste ved seg selv og fremheve det. JEG ELSKER DET!

12887346_10154206961551091_679066123_o-2Jeg har samlet på vintage og retro klær siden jeg rundt 18 år gammel, og har alltid elsket klær som er lekne, som fremhever det feminine.

Pga opplevelser jeg selv har vært igjennom i mitt liv er jeg personlig opptatt av kvinnesaker, likestilling, kvinnehelse og jeg tror at vi som kvinner, alle verdens kvinner bør stå sammen og støtte hverandre.

I retro og pinup kulturen har jeg opplevd enorm glede som kvinnene sprer til hverandre, aksept for seg selv og andre, fokus på body confidence og likeverd. Igjennom instagram har jeg kommet i kontakt med mange andre kvinner som deler samme interesse og glede, og det tar ikke lang tid før man føler at man er en del av en stor gruppe. Det er også grunnen til at jeg ønsker å være medlem i RPN, for jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å være med i en gruppe som ønsker å reklamere, videreføre gleden og selvfølelsen videre til andre kvinner. Og ønsker også å komme i kontakt med andre i denne gruppen 🙂

Som mange sier: det er ikke bare en mote, det er en livvsstil.

Finn meg på instagram og via bloggen:
Selv om jeg har vært opptatt av vintage i mange år er jeg likevel litt i startfasen når det gjelder pinup og retro moten, har et smalt budsjett og jeg håper at noen ha gleden av å vite hvordan man starter, hva man kan tenke på og hvordan man går videre fra startstreken, jeg ønsker å fokusere på det og også hvordan holde stilen selv om man skal på jobb, hverdags pinup klær/retro/vintage/rockabilly o.l.

Jeg ønsker å bidra med med min instagram og min nyoppstartete blogg som jeg ønsker å satse mer og mer på. Jeg ønsker å bruke den til blant annet på å vise hvordan få et plagg til å passe sammen med forskjellige andre plagg og farger, nye klær fra forskjellige sider, salg, skrive «reviews» om forskjellige klær og butikker men også belyse noen kvinnerelaterte saker.

Følg henne på Instagram: @bubblegumvixen
Følg hennes pinup eventyr på bloggen: http://bubblegumvixen.blogg.no