Pinup shoots & Sosiale medier > del 1

Vårt nettverk er i stadig vekst, vi har fått en hel haug med nye medlemmer og avventer i spenning søknad fra flere som har meldt interesse for å bli medlem. Ikke minst er det nå kun 11 dager til vi sender ut mail om hvem som er finalister i årets Miss Pinup Norway!

For 1 år siden var det mer et diskusjonsforum på facebook hvor folk tipset om hårfrisyrer, tilbud og events – nå er vi plutselig et fullverdig nettverk med samarbeidspartnere, medlemmer og vår egen offisielle konkurranse med helt ufattelig flotte sponsorer. Ettersom vi vokser raskt og vi har fått nyss om at flere av våre medlemmer har fremtidige shoots planlagt tenkte jeg det kanskje var greit å vise til litt tommelfinger regler og hva man skal tenke på når det kommer til photoshoots; før, under og etter, og når man poster på sosiale medier. Først tar vi for oss photoshoots delen.

received_10153215738935916
BTS fra «RetroPinupNorway weekend» hos http://www.kittelsaa.com

Gjør litt research på fotografer, finn en som du tror klarer fange Pinup delen på en bra måte. Vær kritisk, se på tidligere bilder fra fotografen. Modellen skal være i fokus på bildene, gjerne se på anmeldelser fra tidligere kunder; hvordan er fotografen å jobbe med? Som fersk Pinup med lite erfaring kan det være greit med en fotograf som har litt erfaring innen sjangeren, eller som er flink til å komme med forslag og tips. «Fotografen var behagelig  jobbe med, flink til å veilede og så muligheter»

Når du har valgt fotograf og booket time er det nå din jobb å gjøre research på hvilke bilder du ønsker å ta. Dette kan være greit å ha klart før du booker shoot også, da vet fotografen også hva dere skal jobbe for å få til og han/hun har tid til å forberede seg når det gjelder set/backdrop og props.

Sko & Veske: http://www.lolaramona.com
Du finner dem og toppen hos http://www.nostalgia.no

Jeg har et tett samarbeid med fotografen http://www.lundeimages.com og er så heldig å få jobbe med ham ofte. Vi er begge ferskinger når det kommer til pinup fotografering og prøver å finne ut av ting sammen, derfor har vi begynt å hente inspirasjon fra andre pinup bilder som er tatt. Dette kan være lurt om du er slik som meg; ganske ny og fremdeles prøver å finne poseringer som passer for deg, alle har vi forskjellig kropp som krever forskjellige poseringer for å fremheve de delene vi vil vise frem. Pinup poseringer er også utrolig vonde, jo mer unaturlig du føler du sitter – des bedre blir bildet! Jeg har som regel gangsperr i kroppen 1-2 dager etter en shoot – derfor er er det en fordel om du tøyer hver dag og er flink til å trene, gjerne yoga eller pilates.

Bruk god tid før selve photoshoot dagen til å øve på poseringer forann speilet. Har du en samboer eller et familiemedlem som kan knipse bilder av deg er det enda bedre. Da kan du lettere se hvordan poseringen vil se ut på bildet. Husk å få med ansiktet og blikket. Det er blikket og ansiktet som skal fange personen som ser bildet. En av betydningene og opprinnelsene til ordet «Pin up» er jo at det var bilder man hang på veggen, de som ser bildet skal få lyst til å henge en plakat av ditt bilde på veggen sin. En annen regel er også: Point your godamn toes! Til og med når du har sko! Tenk ballerina føtter hele tiden. Prøv også å samle fingrene slik at de ikke spriker for mye i alle retninger. Les gjerne Serenity Sirens innlegg om poseringer hos fotografen for litt supre tips.

received_10153215738600916
Backstage før photoshoot hos http://www.kittelsaa.com

Om det ikke er MUAH(Make Up & Hair stylist) til stede før/under shooten. Kan det være lurt å øve seg god tid i forveien. Først og fremst må du finne ut hvilke type hårstiler som passer ditt ansikt, neste steg er å perfeksjonere denne stilen slik at det ser «flawless» ut på bildene – ingen hårlokker på ville veier eller frisyrer som får ansiktet til å se kantete og unaturlig ut. Pass også på at sminken fremhever ansiktet på en fin måte, falske vipper kan hjelpe med å få et forførende blikk som er typisk «Pinup» og gjerne overdriv litt når det kommer til eyelineren: tykke, markerte vinger kommer bedre frem på bildene selv om det kanskje ser litt brutalt ut i speilet. Og det viktigste av alt; Rød leppestift! Røde lepper er varemerket til en Pinup jente, så den bør være på plass. Det finnes flere nyanser rødfarger så det gjelder å finne den nyansen som komplimenterer din hudtone best.

20160412_094319
Tykk eyeliner og falske vipper som gir mer volum og fokus på øynene.

 

Når du er hos fotografen og bildene skal tas gjelder det å prøve så godt du kan å huske alt du har lært deg. Om du har flere antrekk som skal brukes; legg dem klar slik at du raskt kan bytte til neste setting. Samme gjelder props hvis du har tatt med egne rekvisita som skal brukes. Da slipper fotografen vente for lenge og du får valuta for pengene dine ettersom du får utnyttet studiotiden best mulig. Se gjerne over poseringene/bildene du har valgt å hente inspirasjon fra før dere går i gang i studio og vis dem gjerne til fotografen slik at dere kan samarbeide om å få til det beste resultatet. Da vet også fotografen mer hva det er du er ute etter og hvordan de skal formilde det med kamera, lys osv.

Retro Pinup Norway-3605-Edit
http://www.kittelsaa.com

Tiden «etter» photoshooten omhandler også litt dette med Sosiale Medier, så dette vil jeg ta opp i neste del da det er en del man bør tenke på angående credits, redigering, publisering osv.

Håper dette ga litt inspirasjon og tips til dere som har planlagt photoshoots i fremtiden, eller at det har inspirert deg til å gå i gang med din aller første pinup shoot. Jeg er absolut ingen erfaren modell, ei heller vil jeg kalle meg profesjonell. Jeg er ny og lærer stadig nye ting, men jeg har det gøy! Og DET er det viktigste når det kommer til Pinup fotograferinger, du skal ha det GØY med det du holder på med. Og vær stolt av deg selv uansett, det krever guts å stille seg foran et kamera å by på seg selv på denne måten.

Vil også presisere at du trenger ikke dra på photoshoots for å være Pinup, det er absolut ikke et krav, men det er mange som liker stilen som gjerne vil ha 1 shoot hvor de prøver seg som Pinup, bare for å ha testet det ut og for å vise privat hjemme til familie og venner. Som regel er det kun det som skal til, mange av oss blir hekta etter den første shooten og fortsetter med det fordi det er gøy og utfordrende. Vi kommer ut av komfortsonen vår og blir tryggere på oss selv, det er i det minste min erfaring.

bettyhellkatsignature

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s