Pinup Hack #1: Fjerne hårfarge fra overflater

pinuphack hvit

Er du en moderne pinup som meg så er farging av hår og vedlikehold av farge noe du setter høyt og gjerne bruker mye flid og tid på. Er du også en av dem som farger selv hjemme så vet du godt sølet og rotet som medfølger en omgang med hårfarging.

Det værste er når du skal farge i sterke farger: rødt, sort, rosa osv. som setter skikkelig godt merke på vasken og benken din. Jeg har selv hatt utallige fights med skrubb, vaskeklut, såpe osv. for å prøve å fjerne disse forbannede flekkene. Jeg har prøvd alt: sitronsaft, klorin, salmiakk, såpe, balsam – You name it: I’ve tried it!

I sommer så ville jeg freshe opp fargen og stilen litt, prøve en mer «alternativ» pinup stil med rosa og blått i sterke nyanser. Dette medfulgte selvsagt også litt krisetilstander på svigerbror sitt bad da det plutselig gikk opp for meg at det var digre blå flekker over hele benken og vasken var dekket av rosa klæsjer her og der. Hvordan i all verden skulle jeg fjerne dette slik at jeg unngikk å bli hjemløs? Så kom jeg over det beste og mest effektive tipset jeg noen gang har vært borti!

  1. Finn frem hårsprayen din – alle Pinups har kannevis med spray liggende, kjøp gjerne en billig variant som du bruker kun til dette formålet.
  2. Spray godt på alle flekker! Til nå har jeg prøvd det i selve vasken, på benkplaten, på gulvet og i dusjen og det har vært like effektivt på alle flater!
  3. La sprayen «virke» en liten stund mens du finner en gammel/mørk klut som du fukter litt i lunkent vann.
  4. Se magien ta form foran dine egne øyne mens du vasker over de hårspray dekkede flekkene. Hårfargen vil forsvinne lett som ingenting!

PhotoGrid_1444839460038

Dette ble fort mitt mest brukte og mest verdsatte triks. Dette fungerer best på helt «ferske» flekker. Straks du er ferdig å påføre fargen i håret så setter du igang og sprayer på flekkene. Første gang jeg prøvde dette hadde flekkene fått «sette seg» litt ettersom jeg ikke helt klarte finne den beste metoden og brukte en stund på å finne dette trikset. Det fungerte da også, men jeg måtte spraye en del ganger for å få flekkene helt bort. Hvis du tar det før flekkene har fått satt seg så vil de forsvinne med en gang du vasker over med kluten.

Hårspray trikset kan også brukes på kroppen. Jeg pleier spraye hendene mine hvis jeg har fått litt flekker på dem, lar det virke 1 minutt før jeg vasker i lunkent vann med såpe. Fjerner ikke like effektivt som på overflatene, men tar det aller værste av fargen på hendene.

bettyhellkatsignature

2 kommentarer om “Pinup Hack #1: Fjerne hårfarge fra overflater

  1. Jeg og samboeren bestemte oss for å farge håret, ble meget uheldige og fikk en del ROSA semi-permanent farge på hvit porsjelen, og vi ble begge redde for å miste depositum på leiligheten. Heldigvis var denne siden første søkeresultat og vi hadde noe gammel hårspray liggende. Vasken ser nå ut som ny, og vi skylder dere en stor takk!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s